Rijlessen: autorijschool

Wilt u uw rijbewijs gaan halen? Zoek dan een fijne autorijschool in uw omgeving!


Regels gewijzigd

Vroeger mocht u vanaf uw 18e jaar de eerste rijles volgen. Tegenwoordig is dit al vanaf 16.5 jaar mogelijk. Zodra u 17 jaar bent, mag u afrijden. Als u dan slaagt, mag u nog niet gelijk alleen in de auto rijden. Er moet een volwassen persoon, die in het bezit is van een rijbewijs, naast u zitten. Op deze manier doet u wat meer rijervaring op. Vanaf de dag dat u 18 jaar bent, mag u wel alleen in de auto rijden.


Wat voor rijbewijs

De meeste mensen halen eerst hun autorijbewijs. Dit is voor velen toch het belangrijkste rijbewijs. Vroeger kreeg men rijbewijs BE, maar tegenwoordig krijgt u alleen B. Als u toch graag met een aanhanger wilt gaan rijden, dan moet u hiervoor aparte rijlessen volgen en examen doen. Ook kunt u nog uw motorrijbewijs en / of groot rijbewijs (vrachtwagens etc.) gaan halen.


Theorie

Als u uw B-rijbewijs wilt gaan halen, moet u eerst theorie-examen doen. Voordat u examen kunt gaan doen, moet u uiteraard eerst de materie goed kennen. U kunt dit zelf, vanuit boeken, leren. Maar het is vaak ook mogelijk om bij uw eigen autorijschool theorielessen te volgen. Het wordt wel aanbevolen om enkele theorielessen te volgen, zodat onduidelijkheden persoonlijk uitgelegd kunnen worden. Ook is het handig als u een aantal proefexamens doet, voordat u naar het echte theorie-examen gaat. U heeft dan al kennis gemaakt met de manier van vragen stellen. 


Autorijles

Veel mensen vinden het lastig om te kiezen bij welke autorijschool zij willen gaan lessen. Het is goed om eens in uw omgeving te vragen bij welke autorijschool zij gelest hebben en wat hun ervaring daar dan mee was. Wellicht wordt de keuze op deze manier wat eenvoudiger voor u. Bij veel autorijscholen is het mogelijk om een proefles te nemen. U kunt dan kijken of er een klik is met de instructeur. Tevens kan de instructeur dan inschatten hoeveel autorijlessen u waarschijnlijk ongeveer nodig zult hebben. Veel rijscholen hebben pakketten, deze bestaan uit een aantal rijlessen en een examen. Als de instructeur een inschatting heeft kunnen maken, kunt u bekijken of het voor u voordeliger is om zo'n pakket te nemen of om voor losse lessen te kiezen. Er zijn ook rijscholen die een snelcursus aanbieden. U kunt dan in een aantal dagen tijd uw rijbewijs halen. U lest dan (meestal) zes uur per dag (in plaats van een of twee uur per week) en na een aantal dagen kunt u dan op voor uw examen. Dit is erg intensief, maar als u met spoed uw rijbewijs nodig heeft, is dit een perfecte oplossing.

Veel succes met het zoeken naar de voor jou perfecte autorijschool. En veel succes en plezier met de rijlessen.

Tip: Autorijschool Murat voor Den Haag e.o.


Delen